2020. január 24. Timót napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

EGERERDŐ Zrt. Vasútüzeme
Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

3348 Szilvásvárad Szalajka u. 8.

kisvasut@egererdo.hu

+36 36/355-183
+36 30/410-1167

Díjszabás (letölthető)

Menetrend (letölthető)

 
Felsőtárkány a Bükk nyugati kapuja. Az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútja a Bükki Nemzeti Parkban, gyönyörű természeti környezetben 5 km hosszon fut.
 
Megközelíthető: Egerből autóbusszal, személygépkocsival és kerékpárral, kerékpárúton - melynek nyomvonala a kisvasút egykori Eger-Felnémet nyomvonalán fut.
 
 
 
Menetrend: A hétvégi menetrendet az autóbuszjáratokhoz igazítottuk: április 28-tól október 1-ig közlekedünk hétvégén 2-2 vonatpárral: 9:30 illetve 13:45 -ös indulással és 11:30 és 15:30 -as visszaindulással. Menetidő 25 perc. Különvonat az év bármely időszakára rendelhető: 30/456-6265
 
 
 
 
 
 
Látnivalók: Az Egeres-völgyi megállónál létesített vadaskertünkben muflonok és dámszarvasok láthatók.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Stimecz-házi végállomáson szalonnasütők, focipálya, egy fedett szín és egy másfél km-es - a déli Bükk élővilágát bemutató - erdei tanösvény várja az idelátogatókat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Stimecz-háztól 2 km-re fakad a gyönyörű Vörös-kő-forrás, mely kora tavasszal, illetve hosszabb csapadékos időszakot követően a sziklák közül tör a magasba, majd vize ernyőszerűen esik vissza.
Erdei Vasutunk állomásának szomszédságában találjuk a Felsőtárkányi Szikla-forrást és tavakat. A felső tó körül a Bükk-hegységet felépítő kőzetekből kialakított bemutatót, a Nemzeti Park oktatóbázisán pedig a "Karszt és élővilága" kiállítást tekinthetjük meg.
 
Óvodás és kisiskolás csoportoknak évek óta igény szerint indítunk mikulás- és nyuszivonatokat is.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2020. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek