2021. január 22. Vince, Artúr napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

EGERERDŐ Zrt. Vasútüzeme
Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

3324 Felsőtárkány, Fő út 384.

kisvasut@egererdo.hu

+36 36/355-183
+36 30/456-6265

Díjszabás (letölthető)

Menetrend (letölthető)

 
Felsőtárkány a Bükk nyugati kapuja. Az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútja a Bükki Nemzeti Parkban, gyönyörű természeti környezetben 5 km hosszon fut.
 
Megközelíthető: Egerből autóbusszal, személygépkocsival és kerékpárral, kerékpárúton - melynek nyomvonala a kisvasút egykori Eger-Felnémet nyomvonalán fut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látnivalók: Az Egeres-völgyi megállónál létesített vadaskertünkben muflonok és dámszarvasok láthatók.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Stimecz-házi végállomáson szalonnasütők, focipálya, egy fedett szín és egy másfél km-es - a déli Bükk élővilágát bemutató - erdei tanösvény várja az idelátogatókat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Stimecz-háztól 2 km-re fakad a gyönyörű Vörös-kő-forrás, mely kora tavasszal, illetve hosszabb csapadékos időszakot követően a sziklák közül tör a magasba, majd vize ernyőszerűen esik vissza.
Erdei Vasutunk állomásának szomszédságában találjuk a Felsőtárkányi Szikla-forrást és tavakat. A felső tó körül a Bükk-hegységet felépítő kőzetekből kialakított bemutatót, a Nemzeti Park oktatóbázisán pedig a "Karszt és élővilága" kiállítást tekinthetjük meg.
 
Óvodás és kisiskolás csoportoknak évek óta igény szerint indítunk mikulás- és nyuszivonatokat is.

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2021. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek