2022. május 28. Emil, Csanád napja
Üdvözöljük honlapunkon
Bemutatkozó prospektusokKözpontErdészetekMátraparkettMűszaki ÜzemFatermékParkettaTermészetvédelemErdei vasutakErdei iskolákSzálláshelyek

Fatermék

Lakossági fa tüzelőanyag árjegyzék és tájékoztató elérhető itt.

Az erdőgazdaság évi nettó vastagfa kitermelése cca. 200.000 m3. Ez a szám évről évre alatta marad a kitermelési lehetőségeknek, így az élőfakészlet az EGERERDŐ Zrt. területén folyamatosan nő, a fenti fakitermelési tényszám mellett is.
Fafaj összetételben kb. 30-30-30%-os arányt képvisel a bükk, a tölgy és a cser. A fennmaradó 10%-ot a fenyő és a különböző elegyfajok, így a gyertyán, a kőris, juhar, stb. teszi ki.
Hegyvidéki kitettségeink és a különböző védettségek miatti magas vágásfordulók nem kedveznek a jó minőségű iparifának, így ezek döntően gyenge-közepes kategóriába esnek.
Az erdőgazdaság az elsődleges fatermékek esetében úgy belföldi, mint export (EU-n belül kiszállítás) tevékenységet végez. A kiszállítás fő iránya Ausztria, Csehország és Szlovákia. Ide azt az anyagot szánjuk, ami itthon csak piaci ár alatt lenne értékesíthető. A belföldi iparifa ellátást hangsúlyozottan kezeljük, mivel számunkra fontos a helyi kis üzemek alapanyaggal való ellátása, hogy munkát tudjon adni a környezetében lakó embereknek.
 
 
 
Hámozási lemezrönk bükk fafajból
Döntően hazai hagyományos rétegeltlemez-gyártáshoz szállítjuk, de ebből készülnek Csehországban a MAGNUM minőségű jégkrémek fapálcikái is.

Fűrészrönk bükk és tölgy fából
MSZ I-III. oszt. minőségben termeljük, de a bükkből jelentős tétel Ausztriában kerül feldolgozásra.

Papírfa, rostfa
Menyisége jelentős részarányt képvisel, döntően ausztriai és szlovák viszkóz és papírgyárak részére kerül kiszállításra.


Lakossági tűzifa

A lakosság tűzifával való ellátását kiemelt helyen kezeljük. Ezt a választékot általában 1m-es hosszban, az erdőből árusítjuk. Az elszállítás már a vevő feladata, de szükség esetén az erdőgazdaság fuvarozói előre egyeztetett tarifa mellett házhoz szállítják a fát. Minden vevő biztos lehet abban, hogy a részvénytársaság annyi fát fog átadni, amennyinek az árát kifizették. Valamennyi szállítmányunkat névre szóló számlával ill. szállítólevéllel látjuk el.

Kandallófa
Azon vevők igényét is ki kívánjuk szolgálni, akik nem tudják a méteres tűzifát feldarabolni és hasogatni. Őket a Mátrafürdedi Erdészet Gyöngyösi Rakodóján, illetve a Felsőtárkányi Erdészet Eger-Felnémeti Rakodóján szolgáljuk ki.

Faapríték
Az erdőgazdaság jelentős beruházást végzett, hogy az egyre több faaprítékkal üzemelő kis- és közepes fűtőműveket elláthassa ezzel az anyaggal. Nagyobb mennyiség és megfelelő tárolótér esetén helyi aprítást is végzünk, amikor is az általunk kitermelt tűzifát a vevő telephelyére szállítjuk és ott végezzük el az aprítást, ha ennek a helyi környezetvédelmi feltételei fennállnak. Egyéb esetekben az idén létrehozandó aprítékbázisunkról kívánunk folyamatos készlet mellett kiszolgálást végezni, amit saját 90 m3-es kamionjainkkal is meg tudunk oldani. Az erdőgazdaság területén kívül is végzünk béraprítást, amennyiben arra igény jelentkezik.

 

www.egererdo.hu, Egererdő Zrt. © 2022. Minden jog fenntartva.
CégadatokKapcsolatImpresszumKirendeltségek, területi képviseletek